Pstruh se špenátem

0

Špenát jakožto listová zelenina obsahuje řadu důležitých látek pro naše zdraví. Pstruh má lahodné maso s poměrně malým množstvím tuku. V kombinaci se špenátem se tedy může jednat takřka o dietní jídlo. Kalorie tomuto pokrmu dodávám hlavně máslem a 20% smetanou. Kdo si hlídá linii, může použít méně tučnou smetanu. Se špenátem chutná pstruh výborně, tento recept patří mezi mé nejoblíbenější.

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 2ks čerstvých pstruhů
  • 400g špenátových listů (ne protlak)
  • 200g másla
  • 1 balení špaget
  • 1 kelímek zakysané smetany de luxe (20%)
  • sůl

Postup:

Čerstvé pstruhy osolíme vně i uvnitř. V hrnci necháme v osolené vodě uvařit špagety podle návodu. Pstruhy s máslem položíme do pekáčku a pečeme v troubě asi 10 minut. Po této době pstruhy otočíme a nasypeme na ně špenátové listy smíchané se smetanou. Necháme zapékat dalších cca 10 minut. Mezitím už se nám uvaří špagety, které scedíme a naservírujeme na talíř. Na ně položíme pstruha a obložíme ho špenátem.

Sdílet:

O autorovi

Martina Mičková

Jako několikanásobná matka vařit musím. Dětem chci dát to nejlepší, a tak jsou na našem jídelníčku často ryby. Ale ani melounem nepohrdnu :) O některé recepty se s Vámi ráda podělím.

Napsat komentář

− 2 = 3