Zapečený pstruh s květákem

0

Zdravé a chutné jídlo za pár minut na stole. I takto by se dal nazvat recept, který mám vyzkoušený a dělávám ho doma poměrně často. Kvůli většímu počtu kostí, které pstruh obsahuje, ho nabízím hlavně dospělým jedlíkům.

Ingredience (2 porce):

  • 2 čerství pstruzi
  • 1 květák
  • 100g hladké mouky
  • 250g másla
  • 200g zakysané smetany
  • sůl

Postup:

Do hrnce s osolenou vodou dám vařit květák. Vařím do změknutí. Pstruhy uvnitř nasolím, obalím v hladké mouce a zprudka opeču z obou stran na rozpáleném másle na pánvičce. Stačí 5 minut z každé strany. Opečené pstruhy vyjmu a položím do pekáčku. Přidám k nim máslo a uvařený květák. Pstruhy tím květákem doslova „zasypu“. Nechám asi 20 minut zapékat v elektrické troubě (záleží na zkušenostech s vlastní troubou). Poté mezi roztopené máslo, květák a pstruhy vmíchám smetanu (opatrně, abych nepoškodila pstruhy) a nechám zapéct dalších cca 5 minut.

Na talíři pstruha obložím květákem a podávám s bílým pečivem.

Sdílet:

O autorovi

Martina Mičková

Jako několikanásobná matka vařit musím. Dětem chci dát to nejlepší, a tak jsou na našem jídelníčku často ryby. Ale ani melounem nepohrdnu :) O některé recepty se s Vámi ráda podělím.

Napsat komentář

4 + 6 =