Lososová polévka

0

Rybí polévku si nemusíte připravit jen na Vánoce. Já ji dělávám i během roku. Nejvíc nám chutná z lososa, jehož maso je jemné a filety nemají žádné kosti. Stačí jen kousek lososa pokrájený na kousky, zelenina, trocha smetany a krémová pochoutka je na světě.

Ingredience:

  • 200g kousků lososa
  • 100g másla
  • 150ml smetany
  • 1 pórek
  • 1 větší mrkev
  • jemně nakrájená petržel
  • 2 brambory
  • sůl
  • 100g hl. mouky (pokud chceme mít polévku zahuštěnou)

Postup:

Lososa pokrájíme na malé kousky, které posolíme. V hrnci na másle zpěníme nakrájený pórek. Přidáme k němu kousky lososa a orestujeme. Zalijeme vodou a přisypeme pokrájené brambory a nastrouhanou mrkev. Po 10 minutách přilijeme smetanu a přidáme jemně nakrájenou petrželku. Celkem vaříme asi 15 – 20 minut, dokud nejsou brambory měkké. Můžeme zahustit trochou hladké mouky, ale nemusíme.

Polévka je sytá a zdravá.

Sdílet:

O autorovi

Martina Mičková

Jako několikanásobná matka vařit musím. Dětem chci dát to nejlepší, a tak jsou na našem jídelníčku často ryby. Ale ani melounem nepohrdnu :) O některé recepty se s Vámi ráda podělím.

Napsat komentář

15 − = 13