Okoun v extra velkých žampionech

0

Máte–li rádi houby a ryby, možná vám bude chutnat pokrm z extra velkých žampionů plněných okounem a zeleninou. Je to opravdová lahůdka, na které si pochutnají jak dospělí, tak děti.

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 300g okouna
  • 400g (4-5 kusů) žampionů Portobello
  • 100 g másla
  • kápie různých barev (½ červené, ½ zelené, ½ žluté)
  • svazek lahůdkové cibulky
  • sůl

Postup:

Žampionům odstraníme nožičky, vydlabeme, uvnitř i vně je osolíme. Lahůdkovou cibulku pokrájíme nadrobno. Barevné kápie nakrájíme na proužky. Vydlabané žampiony osmahneme spolu s pokrájenou kápii a kolečkami cibulky na másle. Poté osmažíme na pánvi i okouna. Stačí 5 minut z každé strany. Lehce orestované žampiony naplníme osmaženou zeleninou, na kterou poklademe kousky okouna. Necháme zapéct 7 – 10 minut v troubě (žampiony v ní dojdou).

Za nejlepší přílohu k tomuto pokrmu považuji bramborovou kaši.

Sdílet:

O autorovi

Martina Mičková

Jako několikanásobná matka vařit musím. Dětem chci dát to nejlepší, a tak jsou na našem jídelníčku často ryby. Ale ani melounem nepohrdnu :) O některé recepty se s Vámi ráda podělím.

Napsat komentář

78 − 72 =