Pečený pstruh se žampiony

0

Pstruh má poměrně dost kostí. Vyloučit ho kvůli nim z jídelníčku by však dle mého byla chyba. Doma připravuji pstruha nadívaného nejrůznějšími ingrediencemi. V tomto receptu vám ukáži, jak peču pstruha na žampionech a jako nádivku dávám dýňová semínka s česnekem.

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 4ks pstruha
  • 200g hladké mouky
  • sůl
  • 10 větších žampiónů
  • 1 palička česneku
  • ½ másla
  • kmín celý
  • dýňová semínka

Postup:

Čerstvé, vykuchané pstruhy naplníme dýňovými semínky a nakrájenými stroužky česneku. Pstruhy obalíme v hladké mouce smíchané se solí a kmínem. Takto připravené je vložíme spolu s plátky másla do pekáčku. Pečeme asi 30 minut (velmi záleží na troubě, respektujte vlastní zkušenosti, někomu stačí 20 minut). Poté pstruhy otočíme a přidáme nakrájené žampiony a česnek. Pečeme dalších cca 30 minut. Upečené pstruhy podáváme s bílým pečivem.

Sdílet:

O autorovi

Martina Mičková

Jako několikanásobná matka vařit musím. Dětem chci dát to nejlepší, a tak jsou na našem jídelníčku často ryby. Ale ani melounem nepohrdnu :) O některé recepty se s Vámi ráda podělím.

Napsat komentář

+ 27 = 36