Smažený losos se sezamovými semínky

0

S malými sezamovými semínky se setkáváme často ve formě posypky na pečivu. Tato semínka jsou zdrojem důležitých látek, obsahují minerály i vitamíny. Ryby jsou rovněž zdrojem látek nezbytných pro zdravé fungování organismu. Spojením chutné ryby se sezamovými semínky vznikne opravdová lahůdka. Dělávám filé z lososa se sezamem, které je bez kostí a mají ho rády nejen děti.

Ingredience (4 porce):

  • 1 kg lososa – filety
  • 5 lžiček drceného česneku
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • citrón
  • balíček neloupaných sezamových semínek

Postup:

Rozdrcený česnek smícháme se solí a olejem. Filety z lososa pokapeme čerstvou citrónovou šťávou. Směsí s česnekem potřeme lososa ze všech stran. Takto potřené plochy posypeme sezamovými semínky (dobře se přichycují a hlavně drží). Na pánvi rozpálíme olej a smažíme z každé strany asi 7minut. Podáváme s vařeným bramborem, který můžeme posypat petrželkou.

Sdílet:

O autorovi

Martina Mičková

Jako několikanásobná matka vařit musím. Dětem chci dát to nejlepší, a tak jsou na našem jídelníčku často ryby. Ale ani melounem nepohrdnu :) O některé recepty se s Vámi ráda podělím.

Napsat komentář

+ 82 = 90