S malými sezamovými semínky se setkáváme často ve formě posypky na pečivu. Tato semínka jsou zdrojem důležitých látek, obsahují minerály i vitamíny. Ryby jsou rovněž zdrojem látek nezbytných pro zdravé fungování organismu. Spojením chutné ryby se sezamovými semínky vznikne opravdová lahůdka. Dělávám filé z lososa se sezamem, které je bez kostí a mají ho rády nejen děti.
Ingredience (4 porce):
- 1 kg lososa – filety
- 5 lžiček drceného česneku
- 1 lžička soli
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- citrón
- balíček neloupaných sezamových semínek
Postup:
Rozdrcený česnek smícháme se solí a olejem. Filety z lososa pokapeme čerstvou citrónovou šťávou. Směsí s česnekem potřeme lososa ze všech stran. Takto potřené plochy posypeme sezamovými semínky (dobře se přichycují a hlavně drží). Na pánvi rozpálíme olej a smažíme z každé strany asi 7minut. Podáváme s vařeným bramborem, který můžeme posypat petrželkou.