Okoun v sýrovém župánku

0

Tučné maso okouna je velmi lahodné. Syrový je lehce narůžovělý. Jelikož filet okouna nemá kosti, je vhodný pro přípravu chutného oběda i pro děti. To je rovněž důvod, proč ho dost často připravuji. Obyčejný trojobal už byl příliš nudný, a proto dělávám okouna například v sýrovém těstíčku.

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 800g okoun nilský (filety)
  • 250g nastrouhaného sýru Gouda
  • 250g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 250ml polotučné mléko
  • sůl
  • olej

Postup:

Filety z okouna nasolíme a necháme asi hodinku odležet při pokojové teplotě. Mezitím si připravíme těstíčko, ve kterém budeme rybu obalovat. Nastrouháme sýr a smícháme ho s hladkou moukou, vejci a mlékem. Tuto směs důkladně promícháme, až vznikne jednolité těstíčko. V něm obalujeme jednotlivé kousky ryby. Obalené je ihned pokládáme do rozpáleného oleje a smažíme asi 7 minut z každé strany. Podáváme s vařeným bramborem posypaným čerstvou petrželkou.

Sdílet:

O autorovi

Martina Mičková

Jako několikanásobná matka vařit musím. Dětem chci dát to nejlepší, a tak jsou na našem jídelníčku často ryby. Ale ani melounem nepohrdnu :) O některé recepty se s Vámi ráda podělím.

Napsat komentář

6 + 4 =